Piškotové těsto s "faleš" Koka krémem

27. června 2017 v 11:48 | maya |  Kuchařinka
Přísady

Piškot
160 g krupice cukr
160g polohrubá mouka
4 ks vajíčka
4lžíce oleje
P.S. pro tmavé těsto 1-2 lžíce kakaa
Koka krém
1balení Zlaté KOKA
200 g změklého másla
150 g moučkového cukru
1sáček vanilkového cukru
250 ml šlehačky

Postup
Piškot
Nejdříve tukem vymažeme a moukou vysypeme plech (velice ráda na to zapomínám :/).
Vajíčka rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků v míse vyšleháme sníh, do nějž přidáme cukr a opět šleháme -vytvoří se cukrová pěna. Následně přidáme žloutky i olej a opět šleháme. Konečný krokem je vmíchání hladké mouky do ušlehané směsy. Až se vše spojí dáme do trouby na 180°C na 10-15min.
Koka krém
Změklé máslo společně s veškerým druhem cukru ušleháme do jednotné hmoty. Rozdrtíme KOKA sušenky - Osobně z krabice vytáhnu bílý sáček v němž jsou sušenky a mnu jej v ruce, dokud necítím malé hrudky pod obalem nepřestávám. Někdo může třít až do prášku, ale mám ráda kousky sušenek v krému., dáme je do mísy, kde je již ušlehané máslo s cukrem a ještě přidáme šlehačku. Znova šleháme.
Finish
Až je krém hotov, naneseme jej na vychladlý piškot a dáme do ledničky, či můžete rovnou jíst, ale je lepší to chvíli nechat chvíli odstát, spojí se to. Pro okrasu lze na vrch nastrouhat hořkou čokoládu :) náhodou mám i lesní jahůdky, tak je též použiji, ale jinak moc nedoporučuji ovoce

Foto
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama